WAAROM EEN SPOORBOEKJE?
Eind 2022 hebben we als bestuur van OBA contact gelegd met de Business Club Breda om te kijken welke mogelijkheden er waren om via hen contact te leggen met het bedrijfsleven.
Breda telt namelijk elk weekend ruim 10.000 enthousiaste amateurvoetballers (m/v) die genieten van hun teamsport. Van jong tot oud op het veld en langs de lijn wordt er samengewerkt aan sportief plezier en gezondheid. Echter, achter de schermen in de bestuurskamers blijkt het runnen van een vereniging complex te zijn geworden. Zo complex zelfs, dat de besturen de bal vaak zelf niet meer rond krijgen.
Hulp van de BCB.
Daarom dat we de hulp hebben ingeroepen van de BCB want hun leden beschikken samen over veel en vaak specialistische kennis. We wisten dat de BCB jaarlijks een organisatie de kans biedt om een jaar lang hulpvragen te stellen aan hun leden tijdens de bijeenkomsten. Duidelijk was wel dat het niet om geld gaat maar juist om het delen van kennis, ervaring en netwerk. Voor 2023 koos de BCB voor een maatschappelijke insteek en dat werd OBA.
Realisatie.
Dat heeft geleid tot een eerste avond op 15 februari in de kantine van JEKA waar wij ons hebben kunnen presenteren. Gespreksleider deze avond was niemand minder dan Sjoerd Mossou, een Bredase moderator met verstand van en passie voor (internationale) sport. Belangrijk was ook om aan de leden van de BCB de belangrijkheid duidelijk te maken van de breedtesport voor de topsport en hadden we Etienne Vaessen (RKC) en Boris van Schuppen (NAC) uitgenodigd. Ook was deze avond de gemeente vertegenwoordigd via wethouder Marieke de Nobel.
Op deze avond waren 80 bedrijven aanwezig en dat heeft ons toen 15 bedrijven opgeleverd die Bredase voetbalverenigingen rechtstreeks kunnen benaderen met hun hulpvraag. Los van bedrijven zijn er ook 4 maatschappelijke organisaties die hun expertise hebben aangeboden.
Wij zijn erg trots dat zoveel bedrijven en organisaties zich hebben aangesloten in ons netwerk en BCB ons de mogelijkheid heeft geboden om ons te presenteren.